At vælge domænenavn er lige som at vælge et navn til jeres virksomhed og kræver megen overvejelse. For at gøre det nemmere at vælge det perfekte domæne til jeres hjemmeside, har vi udvalgt 10 ting, som er værd at huske på.

1: Nemt at skrive

Vælg et domænenavn som de besøgende har nemt ved at skrive. Hvis man eksempelvis bruger æøå, bytter ord ud med forkortelser eller lignende, kan jeres side blive svær at finde.

2: Hold det kort

Hvis jeres domænenavn er langt og kompliceret, er der stor chance for at jeres besøgende skriver forkert, og aldrig kommer ind på jeres side.

3: Brug nøgleord

Brug nøgleord som beskriver jeres forening, som eksempelvis spejder eller rideklub. Det gør siden nemmere at finde, og placerer jeres side højere i Googles søgeresultat.

4: Brug jeres område

Hvis jeres forening er lokal, kan I nemt bruge inddraget stednavnet og gøre jeres domæne genkendeligt.

5: Undgå tal og bindestreger

Når i fortæller jeres domænenavn, kan man ikke høre, om det eksempelvis er “4” eller “fire” som domænet indeholder. Ligeledes er bindestreger nemme at overhøre.

6: Det skal kunne huskes

Der er milliarder af domæner i verden, så ved at vælge noget korrekt og genkendeligt sikrer I at besøgende husker lige netop jeres.

7: Undersøg det

Inden I køber et domænenavn, så sørg for at det ikke er varemærkebeskyttet, eller ligger alt for tæt på et andet domæne. Hvis domænet er varemærkebestykket, kan I i værste tilfælde skulle betale erstatning til ejerne af varemærket.

8: Vælg en god endelse

Domæner kan ende på massevis af måder, eksempelvis med .dk, .com eller .biz. Oftest benytter vi .dk i Danmark, så det vil være at foretrække for de fleste foreninger.

9: Beskyt jeres brand

Er der mange andre der har et navn der ligner jeres, så kan det være en god ide at købe eksempelvis både jerlev-boldklub.dk og jerlevboldklub.dk, så i sikrer jer, at brugerne ikke kan forveksle jer.

10: Skynd jer

Mange millioner domæner er allerede tager, og flere tusinde bliver taget hver dag. Skynd jer derfor at købe jeres domæne, inden andre gør det. Vi anbefaler at købe domænerne hos http://unoeuro.dk, hvor vi også køber vores.

Når I har fundet jer det perfekt domænenavn, kan det nemt sammenkobles jeres side ligegyldigt om det er en standart eller Pro. Opret hjemmeside

Kategorier: Tricks og guides

0 thoughts on “Sådan vælger I det perfekte domæne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tricks og guides

Billeder til jeres hjemmeside

Tag de bedste billeder til jeres hjemmeside eller webshop: Hver dag bliver mere end 200.000 billeder uploadet på internettet. Næsten alle disse billeder er bestykket af ophavsretten. Hvordan tager du dine egne billeder, som skiller sig Read more...

Tricks og guides

Hold interesserede opdateret via de sociale medier

Når I er kommet godt i gang med jeres hjemmeside, og har lavet en masse godt indhold, er det vigtigt at I får alle interesserede til at læse det. En af de letteste måder at Read more...