Tag de bedste billeder til jeres hjemmeside eller webshop:

Hver dag bliver mere end 200.000 billeder uploadet på internettet. Næsten alle disse billeder er bestykket af ophavsretten. Hvordan tager du dine egne billeder, som skiller sig ud fra de andre 200.000? Vi har lavet en guide med 5 simple punkter, som er gode at huske på.

1: Motiv

billederFørst af alt er det vigtigt at vælge et godt motiv, men hvad er det nu lige det gode motiv er?  Det gode motiv er spændende og ikke mindst relevant for jeres side. Motivet skal understrege jeres budskab for den aktuelle side. Hvis I eksempelvis fortæller at det er sjovt at være spejder, vil det ovenstående billede være dårligt, da motivet ikke understøtter jeres budskab.

2: Belysning

billeder

Et billede er todimensionalt, men med den rette belysning kan man skabe dybde i ens billeder og gøre dem næsten tredimensionelle.  De fleste billeder skal være naturligt oplyste for at opnå det bedste resultat. Men hvis man er modig, kan man eksempelvis bruge det bløde aftenlys til at tage billeder som er mere hyggeligge end ved middagens barske og flade lys.

3: Farver

billeder

Billedernes farver er meget vigtige; for mange farver kan distrahere øjet, mens for få kan gøre billedet kedeligt. Man kan bruge farverne til at skabe liv i billedet ved at vælge et farvet motiv på en forholdsvis neutral baggrund. Man kan bruge et farverigt billede til at fange opmærksomhed. Husk dog at bruge komplimenterende farver, hvis billedet er fyldt med farver. Har jeres virksomhed en signaturfarve, så er det også en god ide at få denne med på billederne.

4: Komposition

billeder

Når du har valgt et motiv, er det vigtigt at få den rigtige placering af de visuelle elementer for at skabe et spændenede billede. I dette billede trækker rækken af kameler vores blik ind i billedet, mens rækken af skyer henleder vores fokus på kamelerne. Læg også mærke til hvordan lyset er brugt til at skabe stemning og perspektiv i billedet.

5: Handling

billeder

Foruden motiv og komposition er det vigtigt at kigge på billedets handling. Denne skal lige som motivet være relevant, og er vigtigt element i at fortælle jeres historie. Et motiv, en motocrosskører kan derfor hurtigt fortælle en bedre historie om sportsgrenen, når der tilføjes en handling som i eksemplet herover.

 

Hvis du stadig ikke er klar til at tage dine egne billeder, er det muligt at finde billeder på nettet. De bedste sider til dette er Freeimages og Pexels, de er “royalty free”.

Vi håber, at denne guide har hjulpet dig godt igang med at tage fantastiske billeder til jeres facebook- og hjemmeside.

Kategorier: Tricks og guides

0 thoughts on “Billeder til jeres hjemmeside”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tricks og guides

Sådan vælger I det perfekte domæne

At vælge domænenavn er lige som at vælge et navn til jeres virksomhed og kræver megen overvejelse. For at gøre det nemmere at vælge det perfekte domæne til jeres hjemmeside, har vi udvalgt 10 ting, som Read more...

Tricks og guides

Hold interesserede opdateret via de sociale medier

Når I er kommet godt i gang med jeres hjemmeside, og har lavet en masse godt indhold, er det vigtigt at I får alle interesserede til at læse det. En af de letteste måder at Read more...